Heb jij alles goed geregeld voor jouw personeel?

Zorg jij er als werkgever ook voor dat je alles goed regelt als een werknemer zwanger is? Ga samen in gesprek en gebruik hiervoor de gesprekstarter en onze tips en adviezen. Lees de verhalen van andere organisaties en bekijk de video voor inspiratie.

 

Ga het gesprek aan met je werknemer

Tips & Adviezen

De kans is groot dat er vrouwen in jouw organisatie zijn die te maken hebben met zwangerschap of de overgang. Een slimme werkgever ondersteunt werknemers in deze fasen en maakt zwangerschap en de overgang bespreekbaar. Om ervoor te zorgen dat vrouwen optimaal kunnen blijven werken en gezond blijven, en om in de toekomst over voldoende vrouwelijk arbeidspotentieel te blijven beschikken. Wij hebben tips en adviezen opgesteld die jou kunnen helpen om deze onderwerpen te bespreken met jouw medewerkers. 

 

» Maak zwangerschap en de overgang bespreekbaar. Geef aan dat er ruimte is om in gesprek te gaan. 
» Geef werknemers de informatie die ze helpt, bijvoorbeeld over verlofregelingen en andere rechten. 
» Faciliteer ontmoetingen tussen vrouwen, organiseer bijvoorbeeld lunches met als thema zwangerschap of de overgang. 
» Zorg als werkgever of leidinggevende dat je basiskennis hebt over klachten gerelateerd aan zwangerschap en de overgang.
» Zorg voor voorlichting over de beschikbare ondersteuning binnen de organisatie.

 

Lees hier meer Tips & adviezen

 

“Het is zo fijn om een netwerk te hebben van collega’s met soortgelijke ervaringen. Als ik dat meteen na de geboorte had gehad had ik me minder slecht gevoeld.” - Anna, 32

Hoe gaan andere bedrijven om met zwangerschap op de werkvloer?