Overgang en Werk

In Nederland zijn er 1,8 miljoen werkende vrouwen ouder dan 45 jaar. Zij vallen in de leeftijdscategorie waarbij de overgang een rol speelt. Een grote misvatting over de overgang is dat vrouwen een duidelijke transitie zouden ervaren. De overgang kan namelijk tot 12 jaar duren. Gemiddeld komen vrouwen tussen hun 48e en 52e in de overgang maar ook jongere vrouwen kunnen in de overgang komen. Klachten als stemmingswisselingen en nachtzweten komen veel voor. Dit laatste kan ook slaapproblemen veroorzaken. De vermoeidheid hiervan kan vervolgens het werkvermogen van vrouwen be├»nvloeden. Wat veel verwarring veroorzaakt, ook bij artsen, is het feit dat veel aspecifieke klachten van de overgang lijken op klachten van overspannenheid en burnout. Onder deze klachten vallen bijvoorbeeld slaapproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieverlies. Hierdoor worden vaak verkeerde diagnoses gesteld, waarbij ofwel alle klachten van een burnout op de overgang worden afgeschoven, of andersom, er geen rekening wordt gehouden met de overgang. Oplossingen voor problemen met de overgang op de werkvloer worden belemmerd door gecombineerde gender- en leeftijdsdiscriminatie, maar ook het zwijgen van vrouwen over overgangsklachten. Daarbij is belangrijk om te weten dat de afname van geslachtshormonen in de overgang gepaard gaat met een hoger risico op hart- en vaatziekten.

 

Facebook Live over de overgang

Wat moet iedere vrouw weten over de overgang? Dit bespraken we live op Facebook met gynaecoloog Dorenda van Dijken en actrices, schrijvers en ervaringsdeskundigen Isa Hoes en Medina Schuurman. Gemist? Kijk 'm hier terug!

Passend werkgeverschap

De huidige arbeidscultuur van flexwerken, freelancen en tijdelijke contracten, maar ook van telefoons die nooit uitgaan, vraagt om onbeperkte beschikbaarheid van werkenden. De normwerknemer is daarom impliciet een onbeperkt beschikbare man met een altijd fit onproblematisch lichaam en zonder zorgtaken. Dit is een norm waar veel vrouwen en steeds meer mannen moeilijker aan kunnen voldoen. Het is duidelijk dat vrouwspecifieke levensfasen niet altijd de aandacht krijgen die ze verdienen. Lees bijvoorbeeld Jeanne's verhaal over hoe haar werkgever meer rekening met haar had kunnen houden toen ze in de overgang terecht kwam. Juist door als werkgever oog te hebben voor deze vrouw-specifieke klachten, ze bespreekbaar te maken, en ondersteuning te bieden, kan ziekteverzuim worden voorkomen. WOMEN Inc. heeft laagdrempelige tips en adviezen opgesteld voor werkgevers om mee aan de slag te gaan.

 

Ga aan de slag met de tips en adviezen voor overgang en werk